|
 |
| Szerző |
Üzenet |
| < Experience ~ Kattogás |
|
Elküldve:
Vas. Feb. 25, 2007 10:26 pm
|
|
|
Jelölt

|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
Vas. Feb. 25, 2007 9:24 pm
|
|
|
Hit embere

|
|
| Na ja. Szerintem is sokkal több minden ismerete kellett a dologhoz. Nem igazán tiszta nekem minden, de az ugye úgy volt, hogy eldöntötték, hogy megpróbálnak változtatni a hátralévő időn, és ezért építették azt a sok állomást? Pl. szerintem minden állomás egy-egy változón próbált meg változtatni. Aztán amik kijöttek eredmények valahogyan, azokat összedolgozták, de sajnos ugyanúgy azok a Valenzetti számok jöttek ki. Ha valamit félreértelmeztem, akkor, sry:) |
|
|
 |
|
Elküldve:
Vas. Feb. 25, 2007 1:06 am
|
|
|
Moderátor

|
|
Hát, én sem vonnék a Valenzetti egyenlet és a klimatikus "apokalipszis" kiszámítása közé egyenlőségjelet. Utóbbit valóban gond nélkül ki lehet számítani, azon a vonalon, ahol Gilion is írta. Ha egy ilyen egyszerű egyenlet lenne a Valenzettié, hogy " [(évente kibocsátott üvegházhatás gázok)/ összes ilyen gázok] * x = maximális gázkoncentráció a vég előtt, ahol x = a hátralévő idő a vég előtt (<= tök kamu )... szóval egy ilyen egyenlet nem kavarna akkora cécót, mint egy olyan formula, amin soksok matematikus dolgozott évekig.. |
_________________ Spoilers kill joy!!!
A 2x17-beli bunkerrajz!
www.lostfeliratok.extra.hu |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
Szomb. Feb. 24, 2007 11:38 pm
|
|
|
Jelölt

|
|
Kenny, ne kötekedj ennyit.
Egyébként igazad van. |
_________________ Now I want some freaking answers!
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
Szomb. Feb. 24, 2007 10:58 pm
|
|
|
Feliratkészítő

|
|
| Palmafa írta: |
|
A Valenzetti-egyenlet azt számolta ki, hogy hány év, hónap és nap múlva pusztítsa el önmagát az emberiség.
|
Hadd kötekedjek: az egyenlet utasítja az emberiséget, hogy mikor pusztítsa el magát? Szerintem pusztítja... |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
Szomb. Feb. 24, 2007 9:15 pm
|
|
|
Adminisztrátor

|
|
A Lostpedia az általam ismert legnagyobb LOST angol nyelvű fansite, mindenről találsz benne infót. Köztük a Valenzetti-egyenletről is.  |
_________________ <O> |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
Szomb. Feb. 24, 2007 9:09 pm
|
|
|
Hit embere

|
|
Oks, csak végigolvastam a topikot, de valamikre nem derült fény, vagy elsiklottam felette, azért kérdezem meg. A lostopedia olyan oldal, ahol le van írva csomó dolog az experiencéről? Vagy nem? |
|
|
 |
|
Elküldve:
Szomb. Feb. 24, 2007 9:06 pm
|
|
|
Adminisztrátor

|
|
Tudtommal fiktív...
És a számok csak változói a Valenzetti-egyenletnek. Az igazi egyenletet nem tudjuk. Vmint azt sem, hogy hogyan, miből, milyen számokból számolta ki. |
_________________ <O> |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
Szomb. Feb. 24, 2007 8:58 pm
|
|
|
Hit embere

|
|
| Ja éértem. De akkor 4 év 8 hónap 15 nap 23 óra 42 perc? Hmm, elég pontos a srác. De ez a Valenzetti valóban létezett? Mert nem találtam róla semmi Lost nélküli vnatkozást. |
|
|
 |
|
Elküldve:
Szomb. Feb. 24, 2007 7:49 pm
|
|
|
Adminisztrátor

|
|
| A Valenzetti-egyenlet azt számolta ki, hogy hány év, hónap és nap múlva pusztítsa el önmagát az emberiség. |
_________________ <O> |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
Szomb. Feb. 24, 2007 7:31 pm
|
|
|
Hit embere

|
|
Végülis az ENSZ is kiszámolta, hogy "még maximum tizennégy évünk van", azután olyan visszafordíthatatlan klimatikus változások fognak beindulni, aminek a kimenetele végzetes is lehet. 14 év áll a rendelkezésünkre megváltoztatni az üvegházhatású gázok kibocsájtásának ütemét...
Forrás: www.metro.hu
Mondjuk ilyen környzetei változásokat elég könnyű kiszámolni. Mondjuk ha 10 év alatt 1 fokkal emelkedik az átlaghőmérséklet, az elég ahhoz, hogy elsótlanadjanak az óceánok, ami miatt leállnak a tengeráramlások, ami miatt ÉSzak-Európában jégkoszak lesz, ami miat... stb. De sztem a Velenzettiék nem éghajlati változásokra gondoltak, mert ahhoz nem tudom milyen egyenlet kellene. Sztem valami más áll a háttérben. |
|
|
 |
|
Elküldve:
Szer. Feb. 14, 2007 9:51 pm
|
|
|
Sziget rabja

|
|
Hát igen.Azt hiszem, már az egyenlet létezése már-már sci-fi kategória .
Az ilyesmit rengeteg véletlen tényező befolyásolja, amit nem hiszem, hogy pontosan lehetne modellezni mai tudásunkkal-vagy ha igen, az épp a tudásunk határán lehet.
Ja, és nem tudom, hogy lehetett ebből egyenletet csinálni...Szerintem inkább képlet lenne, ha lehetséges lenne. |
_________________ So long, and thanks for all the fish!  |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
Szer. Feb. 14, 2007 9:19 pm
|
|
|
Moderátor

|
|
A sztori körítését nem tudtam teljesen elmondani, nem is lehet 2 hónapnyi nyomozás anyagát összefoglalni 5 percben. Szóval gondolj bele logikusan: szerinted létezhet olyan egyenlet (számítás), amely megadhatja, hogy mikor hal ki az emberiség? Gondolj bele, hogy milyen kevés is kell hozzá a mai atomkorban:
- egy kis terrorista csoport megszerez néhány atombombát - kilövik Sanghajra, New Yorkra, Moszkvára, Párizsra - az EU, USA, Kína, Oroszország egymást kezdi bombázgatni... atomerőművek robbannak... vége
- a NATO megtámadja Indiát/Kínát, mivel azok olyan mértékben szennyezik a környezetet, írtják a létfontosságú erdőket, hogy a CO2 szint már visszafordíthatatlan mértékben nőni fog... ezek az országok háborút indítanak, nyernek.. megállíthatatlan mértékben nő a népesség ezekben az országokban.. éhinség, szennyezett levegő.. pár évtized, és.. vége
- a természeti katasztrófák ugyanúgy bármikor órák alatt áthúzhatnak minden életformát (óriásmeteorit, óriásnapkitörés, magmamozgás leállása.. amiről már beszéltünk is).
Szóval a történethez hozzátartozik, hogy az írók bebiztosították magukat: elmondták, hogy az egyenletet senki sem ismeri teljes egészében - a kutatócsoport Valenzetti vezetésével ugyan végkövetkeztetésre jutott, és ki is adták a könyvet, azt azonban a Hanso alapítvány felvásárolta egytől egyig. Ezután úgy döntött, hogy egymaga próbálja meg megváltoztatni az egyenlet faktorait, hogy az előrejelzett vég kitolható, elkerülhető legyen.
A többinek nézzetek utána.
Mindenesetre érdekes lenne, ha lenne még egy Experience.. akkor aztán tényleg betömné azoknak a száját, akik egyfolytában azzal jönnek, hogy az alkotók nem dolgozták ki a sztorit (még ha persze a kidolgozott sztori nem is tetszik majd mindenkinek). |
_________________ Spoilers kill joy!!!
A 2x17-beli bunkerrajz!
www.lostfeliratok.extra.hu |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
Szer. Feb. 14, 2007 6:23 pm
|
|
|
Sziget rabja

|
|
| Ati07 írta: |
Tehát a Valenzetti egyenlethez kapcsolódik az Experience és a Sri Lanka videó alapján a 6 darab szám.
A Valenzetti egyenletet Enzo Valenzetti közreműködésével készítette az USA és a Szovjet Unió a kubai rakétaválság után, mégpedig azért, hogy kiszámítsák, mennyi idő kell ahhoz, hogy az emberiség kipusztítsa önmagát.
A számok az egyenlet numerikus változói (valami ilyesmit ír az angol). Alvar Hanso elmondja a videóban, hogy a Dharma /eredeti/ célja ezen változók megváltoztatása (nyilván közel a vég), hogy az emberiség még egy esélyt kapjon a túléléshez. Valószínűleg a rádióadás azért sugározta a számokat, hogy amennyiben sikerült volna megváltoztani őket, ezt biztonságosan, nagy távolságból is le lehessen ellenőrizni.
Ha valamit félrefordítottam volna:
http://www.lostpedia.com/wiki/The_Valenzetti_Equation
|
Na, gondolkodtam ezen.Szerintem gyakorlatilag semmit nem magyaráz meg, mert kérdem én, miért pont ezek a változók, és szinte ugyanott vagyunk, mintha ezt nem tudnánk. |
_________________ So long, and thanks for all the fish!  |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
Pént. Feb. 09, 2007 9:58 am
|
|
|
Adminisztrátor

|
|
@ Joshjb
Az az oldal fake. Nem része se a LOST-nak, se a LOST Experience-nek. |
_________________ <O> |
|
|
|
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|