|
 |
| Szerző |
Üzenet |
| < Vélemények a részekről - ABC ~ 6x17-18 -- The End |
| Hogy tetszett a sorozat finálé? |
| 10 |
|
72% |
[ 95 ] |
| 9 |
|
6% |
[ 8 ] |
| 8 |
|
3% |
[ 4 ] |
| 7 |
|
0% |
[ 1 ] |
| 6 |
|
0% |
[ 1 ] |
| 5 |
|
5% |
[ 7 ] |
| 4 |
|
2% |
[ 3 ] |
| 3 |
|
0% |
[ 1 ] |
| 2 |
|
2% |
[ 3 ] |
| 1 |
|
6% |
[ 8 ] |
|
| Összes szavazat : 131 |
|
 |
|
Elküldve:
Pént. Aug. 06, 2010 8:23 pm
|
|
|
Zuhanó

|
|
magyar felirat van ehhez pls?
Olíva színt használj, ha nem tartozik az adott topikba a hozzászólásod. Egyébként ennek is van megfelelő topik. A "mini rész" már a torrent oldalakra is felkerült. Amint elkészül a felirat, beteszem a letöltés, felirat topikokba. Holnap du.-ra igérték a hosszupuskán. (mentalen777) |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
Pént. Aug. 06, 2010 5:25 pm
|
|
|
Szolgálatkész

|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
Szer. Aug. 04, 2010 8:19 pm
|
|
|
Szolgálatkész

|
|
Vegyes érzelmeim vannak a sorozattal kapcsolatban. Azért is fejeztem be ilyen későn, mert számomra az ötödik évad elvette a kedvem.
A hatodik évadnak voltak jó epizódjai. Külön tetszett a füst. Kár, hogy nem láttuk hogyan alakul emberré, emberből füstté.
Sajnos jó pár megválaszolatlan kérdés maradt, ami nem tetszik. Ebből arra lehet következtetni, hogy tényleg csak dobálgatták be a készítők a WTF jeleneteket, szálakat. De csak halvány elképzelésük volt, hogyan lesz vége. Ebből kifolyólag pedig a rengeteg rejtélyre a hatodik évad alatt kelett épkézláb választ kieszelni.
Az ALT vonal teljesen egészében nem tetszett, a vége pedig inkább egy nagy klisé.
Augusztus 24-én jelenik meg a DVD, kíváncsi leszek arra a +14 percre. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
Hétf. Aug. 02, 2010 12:12 pm
|
|
|
Adminisztrátor

|
|
TÖRÖLT JELENET A FINÁLÉBÓL:
http://www.youtube.com/watch?v=jrD0o0sulEw&feature=player_embedded#!
Még jön, majd a 15 perces is, meg biztos lesznek még kitörölt jelenetek, ezekből lehetne még egy rész már lassan. Talán összezsúfolták a végét, pedig ha már rájöttünk volna a Lost lényegére a finálé előtt nem lett volna gond utána lehehettek volna ezek a szép szálak lezárása a templomos jelenet után. Az utolsó 5 percben mondta Christian a lényeget. Ennyire kitolni.
Így ahogy van tökéletes, de még egy laza FB rész lehetett volna a finálé után, a kinti (Kate, Claire...) és Szigeti (Hurley, Ben, Desmond...) emberekkel. Ahogy Claire és Kate boldogságban nevelik Aaront stb... Ezeket bele montázsolhatták volna, nem csak, hogy Jack haldoklik a Szigeten. Na jó már csak a hiány beszél belőlem. |
|
|
 |
|
Elküldve:
Csüt. Júl. 22, 2010 2:45 pm
|
|
|
Zuhanó

|
|
szerintem nagyon jó volt a duplarészes évadfinálé... bár megmondom őszintén én nem számítottam erre :d
évad 10/10
zárórész 10/10
 |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
Hétf. Jún. 21, 2010 10:42 am
|
|
|
Zuhanó

|
|
| Konkrétan, milyen szektára gondoltál és milyen vallásra, felekezetre sikerült ráböknöd miután megnézted, (már ha végignézted) mert szerintem nagyon megzavarodhattál. Ahogy, eszerint a finálé végén is ezt érezhetted, ugyanis a templomban hasonló színes jelképek, szimbolumok, ikonok fogadták az arra érdemeseket, mint amit a youtubeos kisfilm egy részében láthattál. Ilyen a világunk és azt a dalt is nagyon szeretem. Amúgy pedig nem vagyok semmilyen felekezet tagja, mert nem érzem szükségét az eféle fura ájtatoskodásnak! De az a dal is és az egész, számomra pont arról szól amiről a sorozat is, és ami a világunkat jellemzi. Jó és a rossz, szeretet és fájdalom kettőssége, a sokszínűség, legyen az emberi, vallási, hitbéli vonatkozású, evilági vagy odaáti, h. sokszor mi miből keletkezik (ok és okozat) ...és még sokáig sorolhatnám. Ha úgyérzed nem tetszett, szíved joga. Hogy szar lenne? Nem gondolom! Csak másként érezzük, látjuk mindazt, melyről az előbb írtam. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
Pént. Jún. 18, 2010 4:16 pm
|
|
|
Hit embere

|
|
Ritkán mondok ilyet, de ez szar. Te vmilyen szektás vagy? |
_________________ "You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, the only way, it does not exist."
Do what thou wilt shall be the whole of the Law |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
Pént. Jún. 18, 2010 3:52 pm
|
|
|
Jelölt

|
|
|
_________________ Now I want some freaking answers!
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
Pént. Jún. 18, 2010 3:03 pm
|
|
|
Zuhanó

|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
Szer. Jún. 09, 2010 7:56 pm
|
|
|
Zuhanó

|
|
Üdv! Sztem jó volt a finálé, nem nagyon lehetett volna szebben befejezni.
Nem olvastam el az összes kommentet, de így is észre vettem hogy sokan fennakadtak az ALT-ban történteken (pl: Claire szülése-hogy szüli meg áront ha eleve halott mindenki az ALT-ban). Az ALT-ra úgy gondolok, mint egy olyan világra, ami a valós világban be nem teljesült vágyak/érzelmek mekkája. Egy érzelmi nirvána, amit az élet fájdalmai szültek, és csak a halottak élhetik. Aztán jön a felismerés, és a végső út, a szerettekkel, barátokkal.
Ellenben nem lehet nem észrevenni, hogy kicsit össze lett csapva ez az évad, és sok olyan szál van amit nem varrtak el. Nem is ezzel van a bajom, kellenek a kérdések/rejtélyek/elvarratlan szálak - habár 40 perc egy rész, a következő részig azon pörögsz h mit miért ki hogyan, ellenben az összes többi sorozattal, ahol eléd hányják a megoldásokat. Szóval ami nem tetszett, hogy sokszor olyan rejtélyekkel tartotték fenn a figyelmünket, amiknek semmi de semmi jelentősége nem volt a későbbiekben. A hibák ellenére is egy etalon sorozat, nem tudtok ajánlani vmi jó könyvet ami hasonló "töltést ad" ? |
_________________ "Szabadna ha kérhetném?" by Joey XD |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
Vas. Máj. 30, 2010 8:00 pm
|
|
|
Adminisztrátor

|
|
| sakitarm írta: |
hhhát.. lapppp ... vagy legyen gyomor, kezdem megemészteni mit akar jelenteni amit csináltak....... Jam25, kábé jahh .... gennnnnnn igy firkálták a részeket ..
|
Pont az ilyen jellegű megnyilatkozásaidra írtuk, hogy picit szedd össze magad. Ez nem vélemény. Ez firka. És tessék megérteni, hogy nem személykedem, és ilyenkor nem azt kell válaszolni, hogy 'jólvanakkor, többet nem írok'.
----
Én nem szoktam beleszólni az ilyesmibe, mert amiről látom, hogy össze-vissza hsz, azt el sem olvasom, de ebben most én is egyetértek. A rövidsége miatt elolvastam, de tényleg nem tudtam sokat kihámozni belőle. Valami rendszert tényleg kéne vinni ezekbe a hsz-ekbe.
Dante |
_________________ <O> |
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
Vas. Máj. 30, 2010 7:31 pm
|
|
|
Dharma tag

|
|
hhhát.. lapppp ... vagy legyen gyomor, kezdem megemészteni mit akar jelenteni amit csináltak....... Jam25, kábé jahh .... gennnnnnn igy firkálták a részeket ..
Waldi : A szabad akarat és dontesek valasztasa ami nem volt a Lost- ban, el volt rendelve az ido a vilag sorsaban. Vagy pont ezt megtudva szol ezekrol ? : )
Rájöttem Elm utca Freddije is a Sziget műve, csak jobban tetszik láttam.a 4edik végét, nem ugyanaz a templom és fehérség .. ;-`
Az alkotok megirtak, tobbet ne gondolj rola  |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
Vas. Máj. 30, 2010 7:08 pm
|
|
|
Ismerkedő

|
|
Szerintem helytelen pontosan a keresztény vallásra alapozni a teóriákat.
A purgatórium elnevezés is legfeljebb azért fogadható el, mert ahhoz áll legközelebb, de a szabadkőműves ablak is tanúskodik arról, hogy nem kéne egy intézményesített vallás alapját értelmezni sem erre a műre.
Az hogy kinek mi a szubjektív vélemény nem is fontos, mert ahogy a verseket sem érti mindenki meg, úgy ennek a sorozatnak a mondanivalója sem mindenkinek szól. Bár meglehet, hogy csak én képzelek bele túl sok filozófiát. De az egyik "nagy színvonalú" oldalról linkelt hát elemzésnek nem nevezhető firkálás pedig minősíti az internetes híradást ^^
A válaszokat okkal nem adták meg, és szép indoklást is kaptunk akár Jacobtól még az 5. évad végén:"It only ends once. Anything that happens before that is just prgoress." - vagyis teljesen mindegy mi történt, vagy mi fog, úgy is csak egy kimenetele van.
Visszatérve a "purgatóriumra", legjobban ahhoz hasonlítható az egész, mint mikor lepereg az élet a szemünk előtt, ez a flashback-ekben gyönyörűen vissza is jött. És ez az egész nem létező világ csak arra van, hogy visszaemlékezzenek és együtt távozzanak, valamint valójában azértis nem várják be egymást, ahogyan páran mondtátok, mert nincs idő. Ez kicsit úgy hangozhat mintha, leírnám az utolsó részben elmondottakat, de nehéz lenne jobban megfogalmazni és körbeírni is fölösleges. Akinek nem elég tág a tudata a végtelenhez az nőjön fel hozzá, és úgy próbálja megérteni. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
Vas. Máj. 30, 2010 4:35 pm
|
|
|
Zuhanó

|
|
Most tertem magamhoz az evadzaro reszek utan. Az igazsag az, hogy az egesz hatodik evadot egy NAGY nullara ertekelem. Igazi csalodas volt, telis tele hibakkal. ( eleg, ha csak a nagy tudasu Widmore szerepet emlitem, aki felallitja a vedelmi oszlopokat, aztan olyan konnektorba dugja be a hosszabito veget, amit barki kikapcsolhat es igy elvihetik a Candidateket, vagy othhagyja a temgeralattjarot orizetlenul, a templom, a fust nem olhet meg kivalasztottakat, de Echot megolte stb stb)
Az elso 5 evadban minden klappolt, ahogy megtalaltak a kisbuszban a hullat es kesobb kiderult, h az Ben faterja stb. Ez a 6. meg....
komolyan olyan volt, mint ha az eddigi forgatokonyvirok vegig be lettek volna allva es jot rohogve irtak meg az utolso evadot, nem torodve semmilyen osszefuggessel. Vagy azt is eltudom kepzelni, hogy kiadtak valamilyen B kategorias emberkeknek a reszeket kulon kulon, h irjatok amit akartok.
A hatodik evad 3 resztol eltekintve egy semmi volt.
Nem kell azzal jonni, hogy ez a LOST, ennek igy kellett lennie, mert hat mit var aza ember.
Igenis varhattam volna egy frappans befejezo evadot. Szerintem innen a forumozokkal sokkal jobb, erdekesebb, izgalmasabb es varatlanabb befejezest tudtunk volna irni.
Ha az elso evadra rakjak ra az utolso harom reszt, akkor talan azt mondom, hogy koser. DE konyorgom kozben olyan iranyba mentek el, hogy ez a hatodik evad az elso ot evad osszesegehez nem is kapcsolodik joforman semmiben.
Egy ilyen magasroptu sorozatot igy befejezni... Komolyan az az erzesem tamadt, mint az Indiana Jones utolso reszenel, szegeny Indit megeroszakoltak es szegny Lost-ot is megeroszakoltak!
Minden egyes szereplot jol seggbe...
HA osszegeznem kellene a 6 evadot olyan mint ha olvasnek egy jo krimit, izgalmas, utos, nem tudod ki a gyilkos 5 fejezeten keresztul, aztan a 6 fejezet pedig veletlenul egy szerelmes, csopogos regenybol kerult oda nyomdai hiba miatt. De hat jok az irok, hat jo lesz ez igy is, az emberek meg le vannak szarva, mert jol fogy a konyv, van penz dogivel. |
|
|
|
|
|
 |
|
Elküldve:
Vas. Máj. 30, 2010 4:07 pm
|
|
|
Szolgálatkész

|
|
| alaor írta: |
|
Jó, akkor legyen, hogy tudta. De a sok lista minek kellett? Ő hívta őket okkal a szigetre. És persze mindenre lehet adni de némelyik igenis erőltetett, banális.
|
Jacob "jatekat" ugy kepzelem, hogy felallitotta a babukat a sakktablara, tologatta oket, de megadta nekik azt az egyetken dolgot, ami neki soha sem adatott meg, a szabad valasztas lehetoseget. Mint Szodoma es Gomorra, ha nincs egyetlen ember, aki adott idoben kepes a helyes dontes meghozatalara, akkor az emberiseg megerett a pusztulasra. Persze azert a szukseges tapasztalasokkal ellatta Jack-et, hogy fel legyen keszulve a dontes meghozatalara.
Hogyan is mukodik az idotlen ALT/Forras (lelkek osszessege) dolog?
Azt tudjuk, hogy az ALT eseten nem igazan van ertelme az idonek. Masreszt a FDW-re es feltehetoleg a Forras-ra magara nem igazan vonatkozik a kauzalitas. A FDW kimozdulasat Ben okozta, de "amig" Locke vissza nem teszi, addig legalabb 1867 elott es az Orchid pusztulasa utan is ki volt mozdulva, valoszinuleg a teljes idovonalon off axis a FDW.
Amikor Locke talalkozik a FDW-nel "Christian"-nal (ez 1867 elott tortenik, mivel a szobor all, felteve, hogy az Locke es Sawyerek egy idoben maradtak), akkor akkor meg Christian meg se szuletett, nemhogy a fia, akit Locke-nek udvozolnie kell. Harom eset leheseges:
1, Nemezis valahogy elore tudta 1867 elott, hogy Locke lesz a kiskapuja es elore tudott Christianrol es Jackrol.
2, Nemezis idot utazott es visszament, hogy Locke-kal talalkozhasson. Esetleg igy lathato az egyiptomi dombormuvon is?
3, Christian "lelke" az idotlen ALT-bol tert vissza, hogy Locke-al talalkozhasson, ezert mondta, hogy Locke adja at az udvozletet a fianak. Ez lenne a legtisztabb dolog, ha nem egyertelmuen Nemezis erdekeben cselekedne.
Ha az ALT/Forras idotlen, nem vonatkozik ra a kauzalitas, es mondjuk Hurley es Ben sok szaz, vagy ezer evig eltek a Szigeten, akkor lehetseges, hogy a Lostie-k meg a Hurley Orzosege alatt ujjaszulettek?
Mi ertelme lenne annak, hogy egyszerre menjenek a mennyorszagba? Megy mindenki akkor, amikor megvilagosodik, az orokkevalosagig megvarhatjak egymast. Ellenben az ujjaszuletesnel joval erthetobb, hogy miert kell egyszerre tortennie. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|